ROKON - Uw partner voor rautenhaus digital ROKON Tel. 0049-(0) 2828-902538
eMail: info@rokon.info
Uw partner voor rautenhaus digital® SLX850: Multifunctionelecentrale        

 

Update
 
Op dit moment zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden.
 

   rautenhaus digital - Modelbaanbesturing in Selectrix-Formaat

Systeembeschrijving


Wat is er nog meer van rautenhaus digital®?

Met de Computer-Interface SLX825 kan het systeem met een PC verbonden worden. Aan de PC-zijde is er een groot aanbod aan programma's. De programma's die wij aanbieden zijn DKE "Die kleine Eisenbahn" en MES Modelleisenbahnsteuerung (modelspoorbaanbesturing), maar de markt biedt meerdere stuurprogramma's zoals RailRoad & Co, Railware, Soft-Lok, Koploper eva. De toepassing van een computers opent nieuwe mogelijkheden voor het modelspoorbaanbedrijf en benut de vele mogelijkheden van rautenhaus digital® volledig uit.

Voor het zo echt mogelijk aanrijden en afremmen van locs voor seinen is er met rautenhaus digital® een sturing over voordelige remwegdioden in verbinding met gebruikelijk sturingen mogelijk. Een nog mooiere oplossing is de sturing van bloktrajecten over onze bloktrajectbesturing SLX841. Met deze is het mogelijk, ook treinen met constante binnenverlichting of treinen in dubbeltraktie of duwtreinen precies voor elk sein te laten stoppen. De bloktrajectenbesturing kan ook in een PC systeem geïntregeerd worden en over de SX-Bus de bezetmeldingen van de bloktrajecten aan de computer door geven, hiermee is ook het verdere gebruik van de blokbesturing in PC-bedrijf mogelijk.

Met de keerlusautomaat SLX805 verliezen keerlussen en spoordriehoeken hun afschrikking. De SLX805 werkt volgens micro-kortsluitbasis en maakt een probleemloos bedrijf zonder teveel bedrading mogelijk. De SLX805 is bijzonder geschikt voor het bedrijf met bezetmelders en PC-besturing vanwege zijn geringe stroomopname. De SLX805 is ook samen met andere tweerail-Digitaalsystemen inzetbaar en werkt onafhankelijk van de andere merkcomponenten.

Zeer gewild zijn ook de 16-voudige functiedecoder en bezetmelder SLX826 en SLX816. Het handelt hierbij overigens om "echte" 16-voudige decoders: De functiedecoder SLX826 stuurt 16 tweespoelige wisselaandrijvingen over twee systeemadressen aan! De bezetmelder SLX816 bewaakt 16 bloktrajecten wederom over 2 systeemadressen die ook aan twee voedingspunten aangesloten kunnen worden. De 16-voudige decoder verenigen compacte bouwwijze, hoge functienaliteit en prijs per uitgang en zijn hiermee als enigste op de markt.

Afgerond wordt het produktprogramma van rautenhaus digital® door de draaischijfbesturing SLX815, die in hetzelfde geval zijn gelijke op de markt zoekt. Met deze drraaischijfbesturing wordt het optische middelpunt van het Bw(rangeerterein) ook tegelijkertijd een bedrijvig middelpunt en kan makkelijk in de computersturingen opgenomen worden.

Wat biedt rautenhaus digital® in de toekomst?

Met de in ontwikkeling zijnde locdecoders met S.U.S.I.-Schnittstelle wordt ook het thema Sound bij rautenhaus digital® een begrip en zullen de geluidsmodulen als ook een breed scala aan functiedecoders aansluiting vinden.

Van de in planning en ontwikkeling zijnde systeemcomponenten zijn in het bijzonder de gecombineerde functiedecoder en bezetmelder (elk 4 schakel- en 4 Meldfuncties), als de rautenhaus digital®-Handregelaar met groot LCD-sherm in vol grafische modus op te merken. Hiermee versterkt rautenhaus digital® zijn positie als innovatiever systeemaanbieder op de markt verder en verzekerd zo uw investeringn in uw Hobby!

Verdere informatie:
[Inleiding] [Centrale en rijregelaar] [aktuele en geplande componenten] [Systeemoverzicht] [rautenhaus digital®-Prijslijst]

 

Selectrix® is een gedeponeerd handelsmerk van de Fa. Märklin GmbH & Co KG, Göppingen
rautenhaus digital® is een gedeponeerd handelsmerk van de Fa. Rautenhaus, Syke