ROKON - Uw partner voor rautenhaus digital ROKON Tel. 0049-(0) 2828-902538
eMail: info@rokon.info
Uw partner voor rautenhaus digital® SLX850: Multifunktionelecentrale        

 

Update
 
Op dit moment zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden.
 

   rautenhaus digital - Modelbaanbesturing in Selectrix-Formaat

Systeembeschrijving


Wie en wat is rautenhaus digital®?

rautenhaus digital® is een Selectrix-compatibel digitaalsysteem voor het aansturen van een modelbaan. Met dit systeem kan men een veelvoud van verschillende besturingsmogelijkheden realiseren: Van de eenvoudige besturing van een modelbaan met enkele, toegekende rijregelaars voor aansturing van de locomotieven, blokbeveiliging met remwegdioden en analoge basisschakelingen tot het computergestuurde, volautomatisch bedrijf met bezetmelders en functiesdecoders. Rautenhaus digital® is optimaal geschikt voor een modulaire opbouw van een digitale besturing, omdat alle componenten op elkaar afgestemd zijn en kan van de eenvoudige beginnersbaan tot een perfecte grote modelbaan zonder foute investeringen uitgebreid worden. Rautenhaus digital® is volledig Selectrix-compatibel en daarom vrij combineerbaar met alle Trix-Selectrix®- en Müt-Digirail®-componenten. Hierdoor is het Selectrix-Systeem het enigste digitaalsysteem, waarbij alle componenten van alle systeemaanbieders probleemloos met elkaar gecombineerd kunnen worden en bedrijfszeker kunnen functioneren.

Rautenhaus digital® is al sinds 1993 op de markt. Aanvankelijk werden er speciaaldecoders voor licht- en schakelfuncties aangeboden, later volgden schakelingen als de keerlusautomaat, draaischijfbesturing, 8- en 16-voudige bezetmelders en veel meer, 2002 volgden de centraleeheid en een 4-voudige multifunctionele rijregelaar. Rautenhaus digital® is nu een systeemaanbieder met een compleet aanbod!

Waarom in Selectrix-Formaat rijden?

De voordelen van het Selectrix-Digitaalsysteem liggen voor de hand, maar worden vaak miskend. Selectrix-Systemen beschikken over twee verschillende Bus-Systemen: De PX-Bus dient voor de verbinding van de centrale met de boosters voor het vergroten van het uitgangsvermogen of voor het verbinden van boosters onderling. De SX-Bus dient voor de aansluiting van alle stationaire decoders en functieschakelingen. Hij kan - in tegenstelling tot andere digitaalsystemen - een willekeurige netwerkstuctuur opbouwen. Uitbreidingen en modulaire uitbouw zijn hiermee absoluut geen probleem.

Naast de maat bekende zeer goede en kleine lokdecoders is het grootste voordeel ten opzichte van andere digitaalsystemen het gelijkmatige snellere en zekere dataformaat: Alle Informaties van de 112 lokdecoder-adressen resp. 896 functieuitgangen worden permanent 13 maal per sekonde afgevraagd. Bezetmeldingen laten zich zo met een lastonafhankelijke, gegarandeerde reactietijd registreren en overeenstemmend stuurbevelen met gelijkwaardige precisie uitsturen. Het is dankzij deze databus, dat juist in het bereik van een PC-sturing een eenvoudige en effectieve bewaking van uw modelbaan mogelijk is door het gebruik van maar een aansluiting per blok Dit heeft als voordeel dat men niet zoveel bedrading nodig heeft, want het gebruik van de bezetmelders wordt dan beduidend minder en dit heeft tot gevolg dat de aanschaffing van een modelbaanbesturing aanzienlijk voordeliger wordt.

Rautenhaus digital® onderscheidt zich zoals alle andere Selectrix-Systemen ook door de uitstekende regeleigenschappen van de principieel lastgeregelde lokdecoder. Rautenhaus digital® biedt lokdecoders aan met een maat van 13,2x6,8x1,8mm en 500mA uitgangsvermogen tot en met 25,0x12,5x3,3mm en 2000mA uitgangsvermogen. Hiermee laten zich in principe alle spoor N-locomotieven en groter en een aantal spoor Z-locomotieven naar het Selectrix-Bedrijf om bouwen.

Verdere informatie:
[Inleiding] [Centrale en rijregelaar] [aktuele en geplande componenten] [Systeemoverzicht] [rautenhaus digital®-Prijslijst]

 

Selectrix® is een gedeponeerd handelsmerk van de Fa. Märklin GmbH & Co KG, Göppingen
rautenhaus digital® is een gedeponeerd handelsmerk van de Fa. Rautenhaus, Syke