ROKON - Uw partner voor rautenhaus digital ROKON Tel. 0049-(0) 2828-902538
eMail: info@rokon.info
Uw partner voor rautenhaus digital® SLX850: Multifunctionele centrale        

 

Update
 
Op dit moment zijn er geen nieuwe ontwikkelingen te melden.
 

Software


Software bij ROKON:
Uiteraard bieden wij u ook passend bij rautenhaus digital een breed scala aan hoogwaardige software aan voor het comfortabel aansturen en bewaken van uw modelbaan evenals voor het programmeren van decoders. Voor deze opgave is ons programma SX-Bus-Monitor en Decoder programmeerder ontwikkelt. Hij maakt het programmeren van locdecoders en stationaire decoders wezenlijk eenvoudiger. Bij het zoeken naar fouten in het bijzonder bij computer gestuurde banen is de functie zoals de SX-Bus-Monitor behulpzaam: Alle informatie van de SX bussen worden overzichtelijk weergegeven.

Speciaal voor de werking met het nieuwe RMX systeem van rautenhaus digital werd de software RMX-PC-Centrale ontwikkelt. Met dit programma kunnen alle locdecoders en alle stationaire decoders geprogrammeerd worden, rijregelaars en schakelpanelen op het beeldscherm vervangen eventuele ingaveapparaten, monitorfuncties voor de databussen dienen voor het bewaken en het zoeken naar fouten, maar de beste eigenschap is de beschikbaarheid van een virtueel interface voor het aanbinden van beschikbare Selectrix stuurapparaten.

Verder zijn wij de laatste jaren zeer betrokken bij de ontwikkeling van het nederlandse programma iTrain van Berros en waar wij zeer enthousiast over zijn. Sinds enkele jaren passen wij dit programma dan ook toe zowel op onze beursdemobaan als ook bij ons thuis op de grote modelspoorbaan. Hieronder een kleine impressie; iTrain biedt een eenvoudige oplossing om uw modelbaan met de computer te besturen, vooral als u alleen gedeelten van de baan wilt automatiseren en de rest zelf wilt bedienen. Automatische blokbeveiliging voorkomt bijvoorbeeld botsingen en u bepaalt zelf welke trein handmatig en welke volledig automatisch volgens een geselecteerde route bestuurd wordt. Moderne softwaretechnieken maken het mogelijk om het programma te draaien op alle gangbare besturingssystemen zoals Windows, Mac OS X en Linux. Client/Server-architectuur maakt het mogelijk om extra computers te gebruiken als extra overzichten of bedieningselementen. Het schakelbord is traploos in te zoomen en heeft de mogelijkheid om een extra overzicht van de totale baan ernaast te zetten. Ook kunnen extra tabbladen aangemaakt worden om de baan op te splitsen. Het is niet nodig om lang te studeren om iTrain te kunnen gebruiken. Begin met de baan te tekenen en koppel daarna de seinen en terugmelders aan de blokken en geef de wissels tussen de blokken aan. Dat is al voldoende voor automatische blokbeveiliging. Een route definiëren is vervolgens niet meer dan de volgorde van de blokken kiezen, maar uitgebreidere mogelijkheden zijn ook mogelijk. In het geval van een modern systeem als de RMX7950, zal iTrain alle locomotieven inclusief functies importeren, zodat u nog sneller aan de slag kunt.

"DKE - Die kleine Eisenbahn" richt zich speciaal aan de starters in het thema "Modelbaanbesturing per computer". DKE biedt alle wezenlijke basisfuncties voor een snelle opbouw van een besturing.

TrainController is een zeer innovatief besturingsprogramma onder Windows, waarbij voor veel opdrachten veel uitbreidingsmodulen leverbaar zijn. De weg-tijd-sturing, die met TrainController mogelijk is, harmoniseert zeer goed met de echttijdwerking van de SX bus.

Win-Digipet werkt ook onder Windows en biedt een veelvoud aan mogelijkheden voor de geautomatiseerde baanbesturing. Bij dit programma wordt ook een gedrukt handboek geleverd.

Zowel Win-Digipet als ook TrainController ondersteunen de aansluiting van meerdere digitaalsystemen aan een PC. Zo kan het bestaande of aanwezige rijbedrijf van een modelbaan in het DCC- of Motorola-formaat afgewikkelt worden waarbij de bij een computerbesturing tijdkritische schakelen en melden in het Selectrix-formaat met rautenhaus digitaal componenten volgt. Samen met het Multifunctionele interface SLX852 is de opbouw van zo'n systeem mogelijk tegen lage kosten. De logische integratie van beide digitale systemen wordt door het besturingsprogramma overgenomen.

 

Meer van [SX-Bus-Monitor en decoder-programmeerder] [DKE - Die kleine Eisenbahn] [TrainController] [Win-Digipet]

 

Selectrix® is een gedeponeerd handelsmerk van de Fa. TRIX, Nürnberg
rautenhaus digital® is een gedeponeerd handelsmerk van de Fa. Rautenhaus, Syke